Coronavirus | Covid-19

Informatie over het Coronavirus en onze maatregelen

Veelgestelde vragen Coronavirus

Meer informatie over het virus in Italië en hoe wij er mee omgaan (update 8 juni 2020)

Coronavirus in Italië

Wat zijn de huidige maatregelen in Italië?
  • Vanaf 3 juni mag er binnen het hele land vrij worden gereisd;
  • Stranden en strandtenten zijn geopend;
  • Vanaf 18 mei zijn alle winkels, museums, kerken, restaurants en overige horeca in Italië weer geopend;
  • Scholen gaan na de zomer (september) weer open.
  • Op alle openbare plekken moet ‘social distancing’ in acht worden genomen (1 mtr afstand);
  • In gesloten ruimtes is een mondkapje verplicht.
Kan ik Italië inreizen met de auto?
Vanaf 3 juni zijn de grenzen met de andere EU staten geopend en kunnen toeristen dus ook weer Italië bezoeken. De vraag is echter hoe de omringende landen omgaan met verkeer naar en van Italië. Het lijkt erop dat er na 15 juni veel versoepelingen komen, dit wat er nu (8 juni) bekend is:

Zwitserland: Is open voor ‘transitverkeer’ van en naar Italië. Je moet dan wel kunnen aantonen dat je onderweg bent naar een accommodatie in Italië (bv met ons boekingsformulier). Het is toegestaan om een overnachting tijdens je reis door Zwitserland te hebben.
Oostenrijk: Italië inreizen vanuit Oostenrijk is vrij toegestaan, wanneer je vanuit Italië Oostenrijk inrijdt mag je geen stop maken en moet je een verklaring invullen dat je enkel op doorreis bent.
Je kunt hier actuele reis- en grensinfo vinden voor Zwitserland en Oostenrijk.
Wat is het reisadvies voor Italië?
Voor Italië geldt vanaf 15 juni een geel reisadvies, dit betekent dat vakantie is toegestaan maar dat er moet worden opgelet.
Wordt er naar Italië gevlogen?
De meeste luchtvaartmaatschappijen vliegen op dit moment met een aangepast schema naar Italië. Hoe de situatie deze zomer is of in het najaar is nu nog onduidelijk.
Ryanair vliegt vanaf juli weer voor een groot deel volgens het normale vliegschema.

Je kunt hier de laatste info lezen van:
Hoe is de situatie in Le Marche?
Op dit moment is de situatie in Le Marche (de regio waar wij ons in bevinden) goed onder controle en zijn er relatief weinig besmettingen, zeker ten opzichte van de zwaar getroffen noordelijke regio’s van Italië. Sinds enkele dagen zijn er 0 besmettingen en overleden personen (update 8 juni) Ook in Le Marche gelden echter alle restricties en beperkingen zoals hierboven genoemd.
Kan ik gewoon ergens wat eten of op een terras zitten?
Alle restaurants zijn geopend, het is wel aan te raden om te reserveren. Wanneer je een restaurant binnenkomt moet je een mondkapje op hebben, deze mag je echter afdoen als je aan tafel zit.
Kan ik naar het strand toe?
De meeste stranden zijn geopend, in veel gevallen moet je vooraf een strandbedje reserveren. De bedjes staan op ruime afstand van elkaar af en er zijn extra hygiene maatregelen.
Moet ik overal een mondkapje op?
Het is alleen verplicht een mondkapje op te hebben in gesloten ruimtes, zoals een winkel of supermarkt. Wanneer je buiten bent hoef je geen mondkapje op zolang het mogelijk is om op 1 meter afstand van andere personen te zijn.

Corona maatregelen Case Leonori

Zijn jullie appartementen 'Coronaproof'?
Al onze appartementen zijn compleet zelfvoorzienend met eigen sanitair. Daarnaast komt iedere ingang uit op een eigen privé-terras. Hierdoor kan de ‘social distance’ tussen de verschillende appartementen zonder problemen gegarandeerd worden.
Wat voor hygiene maatregelen nemen jullie?
We hebben een nieuw hygiëne protocol opgesteld voor de dagelijkse en wekelijkse schoonmaak en desinfectie. Hierbij valt te denken aan extra desinfectie na de reguliere schoonmaak van een appartement en het dagelijks desinfecteren van gezamenlijke plekken zoals het zwembad en speeltuin.
Wat doen jullie verder om een gezond en veilig verblijf te garanderen?
Bij alle activiteiten en momenten waarbij er direct contact is tussen gasten (en ons) zullen we maatregelen nemen om de onderlinge afstand van 1 meter te waarborgen.

Hierbij kun je denken aan: eigen toegewezen ligbedden bij het zwembad voor ieder appartement, gezamenlijke maaltijd met afstand tussen ieder gezelschap etcetera.

Bij bereiding van een maaltijd of de aperitivo door ons zullen wij extra maatregelen nemen (mondkapjes en handschoenen) en de gasten vragen om eigen bestek, borden en glazen te gebruiken.

We zullen op diverse plekken op ons terrein desinfecterende handgel plaatsen.
Is er besmettingsgevaar in het zwembad?
Voor zover nu bekend is besmetting in een zwembad praktisch onmogelijk. Door de grote hoeveelheid water wordt een eventuele besmette stof enorm verdund en daarmee is het besmettingsrisico nihil.

Voor de zekerheid en conform de lokale richtlijnen mogen er maximaal 10 personen gelijktijdig in het zwembad.

Gezondheidsvoorzieningen in de buurt

Wat zijn de voorzieningen in geval van nood?
In onze gemeente (Treia) bevinden zich 2 huisartsen en een kinderarts, allen op minder dan 10 minuten rij-afstand. In San Severino Marche (20 minuten rijden) is een groot streekziekenhuis gevestigd. In de regio zijn tevens 2 ‘Covid ziekenhuizen’ aangewezen in geval van een levensbedreigende corona besmetting.

Boeken seizoen 2020

Kan ik onder voorbehoud boeken voor de komende zomer?
Vanwege de onzekere situatie kan er vanaf juni worden geboekt met een aangepaste aanbetaling van 25% van de reissom. We zullen 2 weken voor de aanvang van je verblijf contact opnemen om te bespreken hoe de situatie bij ons is. Wanneer het mogelijk is om naar ons toe te reizen en er verder geen beperkingen zijn zullen we op dat moment om een 2e aanbetaling van 25% vragen. Het restant kan tijdens het verblijf, voor vertrek worden voldaan.

Wanneer er tussentijds een negatief reisadvies komt of Italië toch haar grenzen weer sluit zullen we de volledige aanbetaling restitueren.
Tot wanneer zijn jullie geopend?
Dit jaar zijn we tot en met 31 oktober (herfstvakantie!) geopend. In oktober is het vaak nog heerlijk weer met een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Heb je interesse in een verblijf tijdens deze maand, gebruik dan ons boekingsformulier of stuur een mail.

Wij proberen bovenstaande informatie zo actueel mogelijk te houden, echter deze kan dagelijks veranderen. Voor de laatste stand van zaken en vragen over een verblijf verzoeken we je contact met ons op te nemen. Check voor vertrek ook vooral zelf de laatste adviezen en regels voor de landen waar je doorheen reist op weg naar Italië.

Contact met ons

We horen graag van je... Bel, app, mail of schrijf ons!

Bel of App ons

Bel ons mobiel op: +39 333 7738768 of +31 618068211 of vast op +39 0733 1680099 (met 0)

Stuur een mail

Mail ons op: info at caseleonori punt nl

Schrijf of bel aan

Case Leonori Contrada Santa Maria in Piana 81 62010 Treia (MC) Italië (Let op: gebruik ons adres niet in je navigatie)

Contactformulier