Coronavirus | Covid-19

Informatie over het Coronavirus en onze maatregelen

Veelgestelde vragen Coronavirus

Meer informatie over het virus in Italië en hoe wij er mee omgaan (update mei 2021). Vanwege Corona hanteren we versoepelde annuleringsmaatregelen (zie verder op deze pagina).

Coronavirus in Italië

Wat zijn de huidige maatregelen in Italië?
Op dit moment zijn er in Italië regionale maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus van toepassing. Iedere regio heeft een kleur (geel, oranje of rood) naar gelang de besmettingsgraad. Iedere kleur verwijst naar maatregelen en beperkingen.

Vanaf 16 mei introduceert Italië een eigen ‘green pass’ waarmee vrij het land in- en doorgereisd kan worden. Om de green pass te krijgen moet je of gevaccineerd zijn, of een negatieve coronatest van maximaal 48 uur oud kunnen overleggen of resistent zijn doordat je eerder met het virus besmet bent geweest.
Kan ik Italië inreizen met de auto?
De grenzen met de andere EU staten zijn normaal geopend en dus kunnen toeristen Italië zonder restricties bezoeken.

De situatie kan van dag tot dag verschillen doordat Nederland en de ons omringende landen hun reisadvies en reisbeperkingen kunnen aanpassen. Check daarom altijd de actuele reisinformatie.

Je kunt hier actuele reis- en grensinfo vinden voor Zwitserland en Oostenrijk.
Wat is het Nederlandse reisadvies voor Italië?
Op dit moment geldt er een negatief reisadvies voor Italië, geldig tm 15 mei. Op 11 mei zal bekend worden of dit reisadvies wordt aangepast.
Wordt er naar Italië gevlogen?
De meeste luchtvaartmaatschappijen vliegen op dit moment met een aangepast schema naar Italië.

Je kunt hier de laatste Corona-info lezen van:
Hoe is de situatie in Le Marche?
Op dit moment heeft onze regio Le Marche kleurcode geel. Dit betekent onder andere dat er vrij gereisd kan worden binnen onze regio en naar andere regio’s met kleurcode geel.
Kan ik gewoon ergens wat eten of op een terras zitten?
Zolang de kleurcode van onze regio geel is, kan er worden gelunched en gedineerd in de buitenlucht (op een terras).
Kan ik naar het strand toe?
Er kan vrij gereisd worden naar stranden en meren.
Moet ik overal een mondkapje op?
Er geldt (ook bij kleurcode geel) overal een mondkapjesplicht, zowel binnen als buiten.

Corona maatregelen Case Leonori

Zijn jullie appartementen 'Coronaproof'?
Al onze appartementen zijn compleet zelfvoorzienend met eigen sanitair. Daarnaast komt iedere ingang uit op een eigen privé-terras. Hierdoor kan de ‘social distance’ tussen de verschillende appartementen zonder problemen gegarandeerd worden.
Wat voor hygiene maatregelen nemen jullie?
We hebben een nieuw hygiëne protocol opgesteld voor de dagelijkse en wekelijkse schoonmaak en desinfectie. Hierbij valt te denken aan extra desinfectie na de reguliere schoonmaak van een appartement en het extra desinfecteren van gezamenlijke plekken zoals het zwembad en speeltuin.
Wat doen jullie verder om een gezond en veilig verblijf te garanderen?
Bij alle activiteiten en momenten waarbij er direct contact is tussen gasten (en ons) zullen we maatregelen nemen om de onderlinge afstand van 1 meter te waarborgen.

Hierbij kun je denken aan: eigen toegewezen ligbedden bij het zwembad voor ieder appartement, gezamenlijke maaltijd met afstand tussen ieder gezelschap etcetera.

Bij bereiding van een maaltijd of de aperitivo door ons nemen wij extra maatregelen zoals het dragen van een mondkapje en gebruik van handschoenen. Ook worden de gerechten en hapjes zoveel mogelijk individueel bereid en aangeboden.

Je vindt daarnaast op diverse plekken op ons terrein desinfecterende handgel.
Is er besmettingsgevaar in het zwembad?
Voor zover nu bekend is besmetting in een zwembad praktisch onmogelijk. Door de grote hoeveelheid water wordt een eventuele besmette stof enorm verdund en daarmee is het besmettingsrisico nihil.

Voor de zekerheid en conform de lokale richtlijnen mogen er maximaal 10 personen gelijktijdig in het zwembad.

Gezondheidsvoorzieningen in de buurt

Wat zijn de voorzieningen in geval van nood?
In onze gemeente (Treia) bevinden zich 2 huisartsen en een kinderarts, allen op minder dan 10 minuten rij-afstand. In San Severino Marche (20 minuten rijden) is een groot streekziekenhuis gevestigd. In de regio zijn tevens 2 ‘Covid ziekenhuizen’ aangewezen in geval van een levensbedreigende corona besmetting.

Boeken seizoen 2021

Kan ik onder voorbehoud boeken voor 2021?
Vanwege de onzekere situatie kan er worden geboekt met een aangepaste aanbetaling van 25% van de reissom om de reservering definitief te maken. De tweede aanbetaling van 25% dient in het voorjaar van 2021 te worden gedaan. De restantbetaling (50%) ontvangen wij graag 6 weken voor je verblijf.

Wanneer er een negatief reisadvies van Nederland of België isof Italië haar grenzen sluit en je daardoor niet naar ons toe kunt komen/ kan verblijven zullen we de volledige aanbetaling restitueren. In alle andere gevallen betalen wij geen geld terug en adviseren we je om een goede reis/ annuleringsverzekering af te sluiten.

Wij proberen bovenstaande informatie zo actueel mogelijk te houden, echter deze kan dagelijks veranderen. Voor de laatste stand van zaken en vragen over een verblijf verzoeken we je contact met ons op te nemen. Check voor vertrek ook vooral zelf de laatste adviezen en regels voor de landen waar je doorheen reist op weg naar Italië.

Contact met ons

We horen graag van je... Bel, app, mail of schrijf ons!

Bel of App ons

Bel ons mobiel op: +39 333 7738768 of +31 618068211 of vast op +39 0733 1680099 (met 0)

Stuur een mail

Mail ons op: info at caseleonori punt nl

Schrijf of bel aan

Case Leonori Contrada Santa Maria in Piana 81 62010 Treia (MC) Italië (Let op: gebruik ons adres niet in je navigatie)

Contactformulier