1 jaar in Italië, hiep hiep hoera!

Home » Blog » Wonen en werken in Italië » 1 jaar in Italië, hiep hiep hoera!


Het is alweer 1 jaar geleden dat we onze koffers inpakten en Nederland verlieten om onze droom in Italië te verwezenlijken. En wat is er al veel gebeurd in dat ene jaar!

Vrij snel na aankomst hebben we al een fantastisch seizoen met gasten mogen draaien, onze kinderen zijn naar school gegaan, de eerste vriendjes & vriendinnetjes zijn gemaakt, we hebben onze eerste stappen in het lokale verenigingsleven gezet, we hebben enorm veel gewerkt (en geleerd) in onze tuin, tegen wil en dank kennis gemaakt met de Italiaanse bureaucratie, hakkelend en stotend koffie gedronken bij onze buren, fietsend en wandelend van de omgeving genoten en vooral ook onszelf een heel ander levenstempo aangemeten.

Corona

En toen kwam Corona…..

En veranderde alles…..

Plotsklaps waren we aan huis gebonden, konden we niet meer op pad, geen uitjes meer maken of de omgeving verder verkennen. School ging dicht, geen voetbal en feestjes meer, de winkels en restaurants werden gesloten en alleen bij hoge uitzondering mochten we ons huis verlaten. Zo zijn we letterlijk en figuurlijk al ruim twee maanden geïsoleerd in ons huis en op ons terrein. Nu is dat voor ons geen straf en mogen we ons gelukkig prijzen met zoveel ruimte om ons heen. 

Een nieuw ritme

Maar toch…. we hadden ons het voorjaar zeker anders voorgesteld. Vrij snel hebben we een nieuw ritme gevonden met z’n vijven en geeft de rust en aandacht die we voor elkaar hebben ook veel positiefs terug. Daarbij hebben we de zelf-quarantaine natuurlijk over om te helpen deze sluipmoordenaar de kop in te drukken en worden we stil als we de beelden uit Noord-Italië zien.

Versoepeling maatregelen

Gelukkig worden de maatregelen ook hier versoepeld en krijgen we langzaam meer vrijheid terug. Hoe het komend seizoen gaat lopen is nog onzeker, maar we hebben goede hoop dat het mogelijk wordt om in de zomer gasten te ontvangen. De eerste protocollen worden bekend en we werken aan ons eigen plan om Case Leonori ‘Corona-proof’ te maken zodat onze gasten en wij hier veilig kunnen verblijven.

1 jaar verder

Blijft de grote vraag staan die ons veel gesteld wordt: hoe bevalt het nu in Italië en is het wat jullie je voorgesteld hadden?

Een vraag die we onszelf de afgelopen dagen ook hebben gesteld en waarvan het antwoord nu uiteraard gekleurd wordt door de Corona-crisis.
We hebben echter nog geen moment spijt gehad van onze emigratie en genieten volop van het vele buiten zijn en de andere manier van leven en werken.

De plek waar we wonen is zoals we die zochten: een echte Casa Italiana, in de natuur, vrij gelegen met voldoende mogelijkheden voor onze toekomstplannen. De combinatie tussen rust, isolatie en op ons zelf aangewezen zijn enerzijds en de hectiek en gezelligheid van gasten, familie en vrienden anderzijds is ons goed bevallen en geeft het beste van twee werelden.

We zijn in afstand ver weg van onze familie en vrienden, maar deze zijn toch ook dichtbij met een snelle vlucht of een dag in de auto (wat hopelijk snel weer kan). Ook de kinderen hebben hier voor een groot deel hun draai al gevonden, lopen verbazingwekkend vlot mee op school en maken snel vriendjes en vriendinnetjes.

Klaar voor de zomer

Zoals iedereen hopen we dat we snel weer het normale leven kunnen oppakken, deze zomer onze gasten kunnen ontvangen en vooruit kunnen met onze plannen. Nu ligt de vergunningsaanvraag voor safaritenten tijdelijk stil, maar gaan we ervan uit dat we deze volgend jaar kunnen plaatsen. Ook hopen we in het najaar onze nieuwe vriendinnen- en sportarrangementen door te kunnen laten gaan.

Wij zijn er in ieder geval klaar voor!

Comments are closed.